۱۶ دی ۱۳۸۳، ۱۹:۵۳

محمد سعيدي در همايش "پرونده هسته اي ، پيروزي ، شكست يا عقب نشيني ":

اميدواريم مذاكرات تا عيد تمام شود ؛ در هر حال از خرداد غني سازي مي كنيم // به محض وقت كشي اروپا توليد سوخت هسته اي آغاز مي شود // در صورت حمله نظامي ، تاسيسات خود را ظرف يكسال بازسازي كرده اما ديگر بازرسي را راه نمي دهيم

اميدواريم مذاكرات تا عيد تمام شود ؛ در هر حال از خرداد غني سازي مي كنيم // به محض وقت كشي اروپا توليد سوخت هسته اي آغاز مي شود // در صورت حمله نظامي ، تاسيسات خود را ظرف يكسال بازسازي كرده اما ديگر بازرسي را راه نمي دهيم

دكتر محمد سعيدي معاون برنامه ريزي و امور بين الملل سازمان انرژي اتمي نيز در ادامه همايش "پرونده هسته اي ، پيروزي ، شكست يا عقب نشيني "به سخنراني پرداخت.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از روزنامه "قدس" ، وي با اشاره به تدوين رسمي ديدگاههاي هسته اي كشور در نيمه دوم سال 76 در شوراي عالي فناوري زير نظر رياست جمهوري گفت: دهه چهارم انقلاب اسلامي با پتانسيل موجود در فناوري هسته اي دهه اي همراه با رشد فزاينده تكنولوژي و صنعت خواهد بود.

سعيدي بااشاره به قرارداد UF6  با چيني ها در سال 1992 گفت: چيني ها به دليل فشار آمريكا حاضر نشدند جلو بيايند پس از نااميدي از چيني ها به سراغ روسها رفتيم آنها هم پس از 9ماه سردواندن گفتند كه حاضر نيستيم در كنار شما باشيم. در سال 1378 ناچار شديم براي اجراي پروژه به امكان سنجي در داخل كشور رو بياوريم و در آن روز متخصصان اندكي بودند كه باور داشتند مي توانيم سيستم را راه اندازي كنيم.

وي با اشاره به اينكه جز نيروگاه بوشهر در پروژه هاي هسته اي ديگر از نيروهاي خارجي استفاده نكرده ايم گفت: در خرداد ماه امسال ماده UF6  استراتژيك ترين ماده هسته اي در ايران توليد شد و هم اكنون نزديك به 20 تن ماده UF4 و 5/3 تن ماده UF6 داريم.

معاون بين الملل سازمان انرژي هسته اي از شرايط جديد روسها براي بازگرداندن سوخت هسته اي كه قرارداد آن پيشتر امضا شده بود خبر داد و گفت: متاسفانه اين شرايط جديد مشكلاتي را براي ما به وجود آورده است هر چند كه تلاش كرده ايم شرايط آنها را رقيق كنيم تا مصالح كشور تامين شود.

نكته ديگري كه به دفعات مورد تاكيد معاون امور بين الملل و برنامه ريزي سازمان انرژي اتمي قرار گرفت، سن و سال متخصصان هسته اي جمهوري اسلامي ايران بود.

وي گفت: ميانگين سن متخصصان هسته اي ما بين 25 تا 27 سال است. همانها كه تا سال 1380 تمامي تجهيزات و بخصوص تجهيزات كلاس 3 (فناوري هاي تك) را ساخته اند.

از سعيدي درباره پيشنهاد اروپاييها مبني بر آمادگي ساخت و تحويل يك راكتور تحقيقاتي آب سبك سوال شد. وي در پاسخ گفت: براي ما راكتور تحقيقاتي آب سنگين مهم است، ضمن اينكه خريد راكتور تحقيقاتي آب سبك از اروپاييها براي ما دردسرهايي دارد.

سعيدي در بخش ديگري از سخنانش گفت: حفظ فناوري چرخه سوخت هسته اي استراتژي قطعي است كه در جمهوري اسلامي ايران هيچ كس نمي تواند از آن تخطي بكند.

وي تصريح كرد: به محض آنكه متوجه شويم اروپاييها در حال وقت تلف كردن هستند بي درنگ توليد سوخت هسته اي را از سر مي گيريم.

اين مسوول ارشد سازمان انرژي اتمي كشور با تاكيد بر نگاه ويژه به برنامه راكتور تحقيقاتي آب سنگين در برنامه هاي آينده جمهوري اسلامي ايران در پاسخ به پرسشي درباره چرخه سوخت گفت: تنها تضميني كه به اروپا مي دهيم اين است كه به دنبال سلاح هسته اي نخواهيم رفت.

وي يادآور شد: اين جز حقوق ملت است، نه ناصري، نه سعيدي و نه احدي حق آن را دارد كه بر خلاف منافع مردم حركت كند.

سعيدي تصريح كرد: حداكثر زماني كه در زمينه ادامه تعليق براي اروپاييها تعيين كرده ايم در نهايت تا ماه ژوئن است.

وي ادامه داد: البته تلاش داريم تا شب عيد، كار را به جايي برسانيم اما زماني كه براي تعليق تعيين كرده ايم تا آنرا به شكل رسمي به اروپاييها گفته ايم حداكثر تا خردادماه است كه در آن زمان ايران غني سازي را از سر مي گيرد.

دستگيري 3 جاسوس هسته اي كه گفته مي شود از نيروهاي سازمان انرژي اتمي كشور هستند نيز از ديگر سوالات اين نشست بود. كه دكتر سعيدي در پاسخ به آن گفت: سه نفر دستگير شده جزو كارشناسان و كارمندان عادي بوده اند و به لطف خداوند هيچ اطلاعات مهمي را منتقل نكردند.

سعيدي با يادآوري اينكه فراتر از پروتكل چيزي را نخواهيم پذيرفت گفت: غربيها وقتي توانمندي داخلي ما را ديدند، فهميدند كه با ايران نمي شود مانند ليبي برخورد كرد، آنها همه تجهيزات ليبي را با يك هواپيما به واشنگتن منتقل كردند اما خودشان فهميده اند كه چنين برخوردي با ايران ممكن نيست.

وي با اشاره به تهديد به حمله احتمالي به تاسيسات هسته اي كشور گفت: ما هيچ نگراني نداريم، البته زمان را از دست مي دهيم امادر آن صورت ديگر با جهان به گونه اي ديگر عمل مي كنيم.

معاون بين الملل سازمان انرژي هسته اي ايران در پايان تصريح كرد: به فرض حمله به تاسيسات هسته اي، در يك سال مي توانيم تجهيزات جايگزين بگذاريم، اما در آن زمان ديگر به بازرسان اجازه بازرسي نمي دهيم.

کد خبر 145821

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha